Hakkımızda

HASATTAN SOFRAYA: DOĞAL VE ÖZENLİ

Zeytinlerimiz, Mut'un iklimine ve ağaçların döngüsüne uygun olarak tam zamanında, elle ve özenle toplanır. Yere düşmüş değil, doğrudan daldan alınan sağlıklı meyveler kullanılır. Bu, zeytinyağının aromasını ve kalitesini doğrudan arttırır.

Toplandıktan sonra 4 - 6 saat içinde ezilmeyi önleyen delikli kasalarla fabrikaya taşınan zeytinler, fermantasyon başlamadan işleme alınır. Hiçbir katkı ya da kimyasal kullanılmadan, butik makinelerde soğuk sıkım yöntemiyle işlenir. Bu, zeytinyağının besin ve antioksidan değerlerini maksimum düzeyde korur. Elde edilen yağ, paslanmaz krom tanklarda, ışık ve hava ile teması en aza indirilecek şekilde serin ve karanlık ortamda saklanır.

MUT: ZEYTİNYAĞININ EVİ

Mersin'in Mut ilçesi, Toros Dağları'nın eteklerinde yer alan, gündüz - gece sıcaklık farkı, bol güneşlenme, düşük nem oranı ve don riskinin azlığı gibi avantajlara sahip özel bir mikro iklim bölgesidir. Bu doğa harikası iklimin yanı sıra, Mut'ta zeytin yetiştiriciliği kimyasal ilaç ve gübre kullanılmadan, tamamen doğal yöntemlerle yapılır.

Yüzyıllardır süregelen geleneksel bilgiyle sürdürülen bu üretim şekli, hem toprağın sağlığını korur hem de zeytinyağının saflığını garanti altına alır.

- Doğal tarım uygulamaları
- Kimyasal ilaçsız, gübresiz üretim
- Geleneksel yöntemlerle sıkım

Mutili zeytinyağları; doğadan gelen saflığı, katkısız üretim süreciyle sofralarınıza en doğal haliyle ulaştırır.