Mutili Mutlu Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı 750 ml
Mut'un eşsiz ikliminde ilaçsız ve gübresiz doğal yetiştirilen zeytin bahçelerinden sofranıza gelen lezzet: Mutili Soğuk Sıkım Zeytinyağı
Zeytinler Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden Ekim-Kasım aylarında henüz yeşil ve/veya yarı kızıl dönemde iken elle, özenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen, her biri maksimum 20 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşımak, zeytinin kızışmasını ve asitleşmeyi önler. Bu şekilde zeytinin polifenol değerleri maksimum oranda korunur, yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.
En fazla 27C sıcaklıkta, 2 fazlı kontinü sistem makinalarda Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler üst seviyede tutulur.
Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir, damağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık icin gerekli olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.
Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklı krom tanklarda saklamaya alınır. Konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye aldığımız yağımızın yoğun posası zamanla konik kısımda çökmektedir.
Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.
Posalı görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur.
Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmanız gerekmektedir.
Bu kategorideki zeytinyağlarımız ortalama 10 kilogram zeytinden 1 kg zeytinyağı verdiği için sadece sınırlı miktarda üretilmekte, ve yine özellikle ilaç/şifa amaçlı kullanım için her sabah aç karnına çeyrek çay bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Salatalarda, mezelerde mükemmel bir sonuç vermektedir.