Zeytinyağını Seç
Zeytinyağını Nasıl Üretiyoruz?
Mutili İlk Hasat, soğuk sıkım, sınırlı üretim
Mut Coğrafi İşaret’li bahçelerden, Eylül ayı içinde zeytinler henüz yeşilliğini korur iken, sadece elle veözenle, yere değmeden toplanır. Düzenli hava sirkülasyonu sağlayan , her biri maksimum 20 kg’luk özel kasalarda muhafazaya alınır.. Zeytinin çuvallar yerine kasalarda taşınması, zeytinin kızışmasını ve asitleşmesini önler. Toplanan zeytine dalındaki tazelikten kayıp yaşatmadan aynı gün içerisinde fabrikaya ulaştırılır ve özel sıkım işlemine tabi tutulur.. Zeytinyağlarımız maksimum 27C sıcaklıkta, 2 fazlı kontinü sistem makinalarda Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler ve fenol bileşenleri maksimum oranda korunurken yağın kendine has eşsiz lezzetinin ortaya çıkması sağlanır. Yeşil meyvemsi aromaya sahip bu özel zeytin yağı, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun ve özgün bir tat bırakırkendamağın üst kısmında acılık ve genizde yakıcılık oluşur. Sağlık için vazgeçilmez olan olan E vitamini, bio fenoller, antioksidan ve squalen enzim değerler en yüksek seviyedir.Zeytinyağlarımızın birincil testleri üretimden hemen sonra yapılır ve asit düzeyine göre farklı konik Cr-Ni tanklarda dinlenmeye alınır. Filtre edilmemiş olarak tercih edildiğinde tanktaki dinlenmiş yağımız filtreleme işlemi yapılmadan en doğal haliyle ambalajına doldurulmaktadır.Bu şekilde posalı görüntüye sahip olup meyvemsilik yoğun halde hissedilir. Yağın içinde bulunan posa (küçük zeytin parçacıkları) bir süre sonra dibe çökebilir. Bu doğal ve normal bir durumdur, 3 ay gibi kısa zamanda tüketilmesi tavsiye edilir. Zeytinyağlarımızın tamamını oksijen, ışık ve ısıdan uzak tutmak gerekiyor fakat özellikle filtre edilmemiş, posalı bir yağ aldığınızda oksijen, sıcak ortam ve ışıktan uzak tutmak daha da önemlidir. Bu kategorideki ilk hasat zeytinyağlarımız ortalama 20 kilogram zeytinden 1 kg zeytinyağı verdiği için sadece sınırlı miktarda üretilmekte olup, özellikle doğal şifa amaçlı kullanım için her sabah aç karnına çeyrek çay bardağı olarak tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Tabii ki salata ve mezelerde de eşsiz bir aroma ve tat vermektedir.